Tartalom megjelenítő

Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont

Tekintse meg Mindszenty József életútját és a kommunista diktatúra alatti egyházüldözés időszakát bemutató kiállításokat!

Tovább

Tartalom megjelenítő

Göcseji Múzeum

Az intézmény megújult épületében Zalaegerszeg város múltjának világa tárul fel.

Tovább

Tartalom megjelenítő

Göcseji Falumúzeum

Lassan a testtel és a lélekkel, lassulj le és élvezd a Zala holtágánál, csodálatos természeti környezetben az ország első szabadtéri néprajzi múzeumát, a Göcseji Skanzent! De nem csak a kellemes és egészséges séta előnyeit élvezheted ki, hanem sokat megtudhatsz az ország legarchaikusabb tájegységéről, Göcsejről is, mely a legtovább létezett érintetlenül, szinte teljes elzártságban. Ám amilyen elzárt volt ez a környék akkoriban, most annyira nyitott: barangolj a göcseji porták között, simogasd meg az állatokat, és még a régi, eredeti helyén álló malomba is bekukkanthatsz. 

Tovább

Tartalom megjelenítő

Alsóerdei Sport- és Élménypark

Mesés zöld környezetben, madárcsicsergéssel és friss levegővel, több mint 3 hektárnyi területen várjuk minden kikapcsolódni és sportolni vágyó vendégünket az Alsóerdei Sport- és Élményparkban! Széles élménypalettánkról bővebben az asep.hu weblapon tájékozódhat.

Tovább

Kezdőlap tartalom

Zalaegerszeg, ahol megtalálod az élményt!

Fedezd fel Zalaegerszeg nevezetességeit, érdekességeit! Értesülj elsőként aktuális rendezvényeinkről, merülj el a kulturális örömökben, ismerd meg hagyományainkat, tapasztald meg vendégszeretetünket, fesztiválozz a belvárosban, szurkolj és hajrázz velünk, barangold be a városunkat ölelő erdőket, dombokat, mártózz meg vizeinkben és kóstold meg a zalai zamatokat – egy kis ízelítő abból, ami ZALAEGERSZEGEN Rád vár!

Az e-City applikációval a kedved szerint formálhatod a várost: találd meg a neked való időtöltést, gyűjts ajándékpontokat, éld át a kalandokat!

Töltsd le Zalaegerszeg turisztikai alkalmazását, és vidd magaddal a várost a zsebedben!

Oldalcím: Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Tartalom megjelenítő

null A 2022-ES ÉV LEGKEDVELTEBB VENDÉGLÁTÓHELYE ÉTTEREM KATEGÓRIÁBAN
2023. január 24.

Zalaegerszegen a 2022-es év legkedveltebb vendéglátóhelye étterem kategóriában a Pizzeria Mamma Napoli!

A város 2022-re vonatkozóan is meghirdette az „Év legkedveltebb vendéglátóhelye” versenyt, melynek célja a zalaegerszegi éttermek, kávézók és cukrászdák kínálatának értékelése, elismerése, illetve azok szakmai nívójának emelése. A díjat Balaicz Zoltán polgármester adta át.

A megmérettetésnek már régi hagyománya van a városban, hiszen a KISOSZ kezdeményezésére 2005-2010 között, évente több kategóriában is díjazták a vendéglátóhelyeket. Az éttermeket, kávézókat akkor egy szakmai zsűri járta végig, akik a verseny végén összegezték és értékelték a tapasztalatokat.

A hagyomány ugyan 2010-ben néhány évre megszakadt, ám 2016-ban a Városmarketing Iroda koordinálásával újra meghirdették a versenyt, de ezúttal már a digitális kor elvárásainak megfelelően. Most már ugyanis nem egy zsűri dönt, hanem maga a közönség. Vagyis az éttermeket, cukrászdákat látogató vendégek, akik szavazataikat egy erre a célra létrehozott internetes oldalon adhatták le. 2022-ben annyi változás történt még, hogy két kategóriát hirdettek meg, így külön lehetett szavazni az éttermekről és külön a cukrászdákról, kávézókról.

2022-ben összesen 2936 szavazat érkezett. Az első öt helyezett sorrendje a következő lett:

1. Pizzeria Mamma Napoli

2. Vándor Vigadó

3. Galeri Étterem és Söröző

4. Contrast Café - Bistro

5. Véndiófa Étterem

Az első helyezettnek 100 ezer forintos jutalom, és a homlokzatra kihelyezhető „Év vendéglátóhelye 2022” tábla jár, melyet Dobos Tamás, Molnár Lívia és Ciro Aricó vett át a polgármestertől.

Az évente meghirdetett verseny remélhetőleg minden éttermet, kávézót, cukrászdát arra ösztönöz, hogy a tőlük telhető legmagasabb minőséget produkálják, s ne féljenek az újításoktól.

Gratulálunk!!!

Oldalcím: Kezdőlap / Aktuális programok

Aktuális programok, események

Tartalom megjelenítő

szeptember
25
2023

Sisitől az Erzsébet-mítoszig

2023. június 9.
 -  2023. december 31.
szeptember
25
2023

Még több tűz – kiállítás Csuti Tibor magastüzű kerámiáiból

2023. szeptember 2.
 -  2023. szeptember 30.
szeptember
25
2023

Zala Vármegyei Képzőművészeti Tárlat

2023. szeptember 8.
 -  2023. október 7.
szeptember
16
2023

Lecsónap a zalaegerszegi piacon

2023. szeptember 16. 9 órától
 -  2023. szeptember 16. déli 12 óráig
szeptember
16
2023

PÁTERDOMBI VÁROSRÉSZI NAPOK ÉS PÁTERDOMBI BÚCSÚ

2023. szeptember 16.
 -  2023. szeptember 17.
szeptember
25
2023