Tartalom megjelenítő

Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont

Tekintse meg Mindszenty József életútját és a kommunista diktatúra alatti egyházüldözés időszakát bemutató kiállításokat!

Tovább

Tartalom megjelenítő

Göcseji Múzeum

Az intézmény megújult épületében Zalaegerszeg város múltjának világa tárul fel.

Tovább

Tartalom megjelenítő

Göcseji Falumúzeum

Lassan a testtel és a lélekkel, lassulj le és élvezd a Zala holtágánál, csodálatos természeti környezetben az ország első szabadtéri néprajzi múzeumát, a Göcseji Skanzent! De nem csak a kellemes és egészséges séta előnyeit élvezheted ki, hanem sokat megtudhatsz az ország legarchaikusabb tájegységéről, Göcsejről is, mely a legtovább létezett érintetlenül, szinte teljes elzártságban. Ám amilyen elzárt volt ez a környék akkoriban, most annyira nyitott: barangolj a göcseji porták között, simogasd meg az állatokat, és még a régi, eredeti helyén álló malomba is bekukkanthatsz. 

Tovább

Tartalom megjelenítő

Alsóerdei Sport- és Élménypark

Mesés zöld környezetben, madárcsicsergéssel és friss levegővel, több mint 3 hektárnyi területen várjuk minden kikapcsolódni és sportolni vágyó vendégünket az Alsóerdei Sport- és Élményparkban! Széles élménypalettánkról bővebben az asep.hu weblapon tájékozódhat.

Tovább

Kezdőlap tartalom

Zalaegerszeg, ahol megtalálod az élményt!

Fedezd fel Zalaegerszeg nevezetességeit, érdekességeit! Értesülj elsőként aktuális rendezvényeinkről, merülj el a kulturális örömökben, ismerd meg hagyományainkat, tapasztald meg vendégszeretetünket, fesztiválozz a belvárosban, szurkolj és hajrázz velünk, barangold be a városunkat ölelő erdőket, dombokat, mártózz meg vizeinkben és kóstold meg a zalai zamatokat – egy kis ízelítő abból, ami ZALAEGERSZEGEN Rád vár!

Az e-City applikációval a kedved szerint formálhatod a várost: találd meg a neked való időtöltést, gyűjts ajándékpontokat, éld át a kalandokat!

Töltsd le Zalaegerszeg turisztikai alkalmazását, és vidd magaddal a várost a zsebedben!

Oldalcím: Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Tartalom megjelenítő

null A 2022-ES ÉV LEGKEDVELTEBB VENDÉGLÁTÓHELYE CUKRÁSZDA, KÁVÉZÓ KATEGÓRIÁBAN
2023. január 25.

AZ ESZTROL SÜTEMÉNYBOLT LETT A 2022-ES ÉV LEGKEDVELTEBB VENDÉGLÁTÓHELYE CUKRÁSZDA, KÁVÉZÓ KATEGÓRIÁBAN

A város 2022-re vonatkozóan is meghirdette az „Év legkedveltebb vendéglátóhelye” versenyt, melynek célja a zalaegerszegi éttermek, kávézók és cukrászdák kínálatának értékelése, elismerése, illetve azok szakmai nívójának emelése. A díjat Balaicz Zoltán polgármester adta át.

A megmérettetésnek már régi hagyománya van a városban, hiszen a KISOSZ kezdeményezésére 2005-2010 között, évente több kategóriában is díjazták a vendéglátóhelyeket. Az éttermeket, kávézókat akkor egy szakmai zsűri járta végig, akik a verseny végén összegezték és értékelték a tapasztalatokat.

A hagyomány ugyan 2010-ben néhány évre megszakadt, ám 2016-ban a Városmarketing Iroda koordinálásával újra meghirdették a versenyt, de ezúttal már a digitális kor elvárásainak megfelelően. Most már ugyanis nem egy zsűri dönt, hanem maga a közönség. Vagyis az éttermeket, cukrászdákat látogató vendégek, akik szavazataikat egy erre a célra létrehozott internetes oldalon adhatták le. 2022-ben annyi változás történt még, hogy két kategóriát hirdettek meg, így külön lehetett szavazni az éttermekről és külön a cukrászdákról, kávézókról.

2022-ben összesen 1825 szavazat érkezett. Az első öt helyezett sorrendje a következő lett:

1. Esztrol Süteménybolt

2. Legends Pub

3. Dolce Vita Kávéház

4. Éden Süteményház

5. Kávélabor

Az első helyezettnek 100 ezer forintos jutalom, és a homlokzatra kihelyezhető „Év vendéglátóhelye 2022” tábla jár, melyet Sipos Roland és Sipos Eszter, az 1991 óta működő családi vállalkozás vezetői vettek át a polgármestertől.

Az évente meghirdetett verseny remélhetőleg minden éttermet, kávézót, cukrászdát arra ösztönöz, hogy a tőlük telhető legmagasabb minőséget produkálják, s ne féljenek az újításoktól.

Gratulálunk!!!

Képgaléria: https://zalaegerszeg.hu/.../Az_Esztrol_kapta_Az_ev... 

Oldalcím: Kezdőlap / Aktuális programok

Aktuális programok, események

Tartalom megjelenítő

március
24
2023

Protokoll és diplomácia kiállítás

2022. október 27.
 -  2023. április 30.
március
24
2023

Jégkorszak a Mindszentyneumban

2023. február 18.
 -  2023. április 23.
március
24
2023
március
24
2023

KEZEINK KINCSEI – kézműves kiállítás

2023. március 18.
 -  2023. április 20.
március
24
2023

MANUEL – IDEGEN TOUR

2023. március 24. 21:00
március
25
2023