Oldalcím: Túrák

Túrák

Tartalom megjelenítő

null Gébárti séta
1 óraGyalogKerékpárralCsaládoknakFiataloknakPároknakSenioroknakJó időben

Az élővizeket kedveled vagy inkább a medencés partikat? A csúszdázás hoz jobban lázba vagy a nádsusogás? Művészeti és kulturális kincseket keresel vagy csak barangolnál egyet a természetben?
Ezen az útvonalon nem kell választanod, itt mindent megtalálsz: próbáld ki a népi mesterségeket a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban, ismerj meg egy honfoglalás kori jurtát, csúszdázz az AquaCity-ben, lazulj el a termálvízben, horgássz vagy csobbanj a Gébárti-tóban, találj lelki felüdülésre a Boldogasszony kápolnában!
 

Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház

Gébárti-tó, zöld idill, szorgos kezek, népművészet. A Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház közel 40 esztendeje, eredendően is alkotóháznak készült, az alkotók saját keze által. Ám nem csak a kézműveseknek és műremekeiknek, de rengeteg rendezvénynek is otthona ez a különleges épület és műhelyei, mint például a Nyitott Műhelygaléria sorozat vagy a nemzetközi művésztelep.

Kárpát-medencei Tradicionális Fa Sírjelek Emlékpark

A Gébárti Kézművesek Háza szomszédságában avatták fel a Kárpát-medencei Tradicionális Fa Sírjelek Emlékparkot.

Boldogasszony kápolna

A gébárti liget új látnivalója a 2019 nyarán felszentelt kápolna, melyet a neves építész, Makovecz Imre halála előtt néhány évvel tervezett. Az épület az organikus építészet jegyeit viseli. A kápolna a fák lombkoronája közül kibukkanó, felfelé keskenyedő, hatszögletű tornyával hívogat. Érdemes megcsodálni különleges belső terét is, melyet ritmikusan ismétlődő pieta-körvonal díszít.

Gébárti-tó és Tóstrand

Az üde természeti környezetben számtalan élmény vár rád, ugyanis itt akár ki is foghatod a vacsorának valót vagy foghatod magad és bedobhatod a hűsítő habok közé, ráadásul négylábú barátodat sem kell otthon hagynod, mert a kutyastrandon engedélyezett a kutyaúszás! Az aktív kikapcsolódás mellett térj be a népi hagyományokat őrző Gébárti Kézművesek Házába, keresd fel Kárpát-medence legnagyobb fejfaparkját, töltődj fel a Boldogasszony kápolnában, sőt a zöld lombok alatt még szabadtéri szoborparkot is találhatsz.

AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark

Igazi vízi paradicsom, mely biztos, hogy megízesíti és felpezsdíti a nyarad! Csússz, csobogj, ugorj és hullámozz a Közép-Európa legnagyobb víztömegével, 6000 m2 vízfelülettel és számos szárazföldi attrakcióval is rendelkező aquaparkjában!

Zalaegerszegi Termálfürdő

Szívesen lazulsz el a meleg termálvízben? De szereted az esti égbolt csillagfényeit is? Egyikről sem kell lemondanod, mert a Zalaegerszegi Termálfürdőben a természetes fényt esténként fényterápiás világítás váltja fel, felejthetetlenné téve az itt eltöltött időt. 
Az egyedülálló stílusban épült fürdő boltíves kupolás szerkezete alatt 3 élménymedence, 2 termálvizes ülőmedence és 3 különböző mélységű gyermekmedence várja az érdeklődőket. 
 

Átlagos (2 Szavazatok)

Navigáció kategóriák szerint