Oldalcím: Érdekességek

Látnivalók, érdekességek

Térkép

Tartalom megjelenítő

null Göcseji Múzeum
25
A Top 15 zalaegerszegi látnivalóMúzeumok, kiállítóhelyekKultúrélmények

Az intézmény megújult épületében Zalaegerszeg város múltjának világa tárul fel.

Az Elődeink élete című állandó kiállítás Zalaegerszeg hajdani polgárainak évszázadokon átnyúló történetét mutatja be. A közönség megismerheti, hol és hogyan éltek, mivel foglalkoztak, milyen közösségi tereket használtak elődeink.

Az érdeklődők megtekinthetik továbbá Kisfaludi Strobl Zsigmond, a XX. század egyik legsikeresebb, kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész gyűjteményét, aki négy évtizeden keresztül a hazai szobrászképzés egyik meghatározó szereplője volt. A klasszikus szépség című kiállítás a művész Zalaegerszegre került hagyatékának legszebb darabjait mutatja be.

 

Németh János Kossuth-díjas keramikusművész Az agyag életre álmodója című állandó kiállítása a Nemzet Művésze életművéből kínál keresztmetszetet. Alkotásain megjelennek a göcseji táj jellegzetes motívumai és az itteni falvak lakói.

 

Fekete György, a Nemzet Művészének Az elhivatottság mozaikjai című állandó kiállítása a művész életének utolsó bő évtizedében készült. Fából, nagy aprólékossággal készült műveire a tárgykollázs meghatározás is illik. 

 

Az órák bűvöletében címen látogatható a Göcseji Múzeum legújabb állandó kiállítása, mely Preisz József zalaegerszegi órásmester gyűjteményét reprezentálja. A kiállítás célja, hogy méltó helyet adjon Preisz József hat évtizeden át gyűjtött óra-kollekciójának, amelyben számos ritkaság is található.

Átlagos (0 Szavazatok)