Oldalcím: Hírek

Hírek, aktualitások

Hírek, aktualitások

Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

2024. február 20.

Az Országgyűlés minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. Kelet-Közép-Európában csaknem egymillióan vesztették életüket a diktatúra következtében éhínségben, kényszermunkatáborokban vagy a kivégzéssel végződő koncepciós perek által. Jóval többre tehető azonban azok száma, akiket a politikai rendszer hétköznapi valósága testileg és lelkileg megnyomorított. Áldozat volt az is, akit vallattak és kínoztak, akit megbélyegeztek, akit kirekesztettek vagy börtönbe zártak, akit csoport- vagy vallási hovatartozása miatt üldöztek; mindenki, akit megfosztottak a szabad cselekvés lehetőségétől.

Zalaegerszegi mestercukrász bizonyított a gasztroolimpián Németországban

2024. február 6.

Ezüstérmet szerzett a Stuttgartban megrendezett szakács és cukrász olimpián (IKA - Culinary Olympics) a zalaegerszegi Takács Bernadett (Exkluzív Desszert)! Gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk rá!

2023 legkedveltebb zalaegerszegi cukrászdája a Czukorka

2024. január 18.

A Czukorka - házi kézműves sütöde nyerte el 2023-ban a közönség szavazatai alapján „Az év legkedveltebb vendéglátóhelye" címet a kávézók és cukrászdák kategóriában! ☕🍰

Év legkedveltebb vendéglátóhelye 2023

2024. január 16.

A Véndiófa étterem és panzió nyerte Zalaegerszegen az Év legkedveltebb vendéglátóhelye 2023. kitüntető címet. 

A turizmus legrangosabb hazai díja érkezett Zalaegerszegre!

2023. december 11.

2023. december 7-én Tuboly Andrea, a zalaegerszegi Tourinform iroda vezetője Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjat vehetett át, mely a turizmus legmagasabb szintű állami kitüntetése.

Előkészületben az idei Egerszegi Advent

2023. október 26.

Javában zajlik az Egerszegi Advent előkészülete és szervezése.
Az ünnepélyes megnyitót december 1-jén, pénteken, 17 órakor tartják a Dísz téren, amikor egyszerre kapcsolják be az összes fényt.

Ars Sacra Fesztivál a Mindszentyneumban

2023. szeptember 19.

Ars Sacra Fesztivál lesz szeptember 16-24. között a Mindszentyneumban.

Kezdődik a vadászidény

2023. augusztus 31.

Túrázásra csábítanak erdeink, azonban szeptembertől körültekintően kiránduljunk, az erdőben, 🌲🌳🍄 kezdődik a vadászidény!🦌

Új kalandjáték Zalaegerszegen

2023. augusztus 17.

A 175 éves kórház programjaihoz kapcsolódó ingyenes kalandjátékon arra kapunk választ, hogy ki is volt az ispita védőszentje. A nyolc állomásból álló játék Szent Rafael szobra közelében indul, a megoldást pedig a zalaegerszegi Tourinform irodában kell bemutatni.

Facebook Page plugin