Oldalcím: Hírek

Hírek, aktualitások

Hírek, aktualitások

null Május 11-én Tour de Hongrie – 2. szakasz indulás Zalaegerszegről
2023. április 27.

A második etapon Zala vármegye székhelye, Zalaegerszeg debütálhat a Tour de Hongrie rajtvárosaként. A mezőny útja innen Nagyvázsonyba vezet, majd a karaván délre fordul, hogy elérje a Balaton-felvidéket. Három gyorsasági és két hegyi részhajrá teljesítését követően Keszthelyen, a Festetics-kastély szomszédságában a sztársprinterek szállhatnak harcba a győzelemért a 175 kilométeres, mindössze 900 méternyi szintemelkedést tartalmazó szakaszon.

Rajt: 2023.05.11. (csütörtök), Zalaegerszeg, Göcseji Múzeum, Batthány Lajos utca

Befutó: Keszthely, Georgikon utca

 

 

A Tour de Hongrie mezőnye 12:30-kor indul Zalaegerszegről és a Balaton felvidéket érintve érkezik Keszthelyre. A mezőny a Batthyány Lajos utcából a Göcseji múzeum elől rajtol, majd a Kaszaházi úton haladva Pózva irányába hagyják el a várost. A felvezető autóval induló mezőny kb. 12.45-re hagyja el Zalaegerszeget.

Kérik a városlakók, különösen a verseny zalaegerszegi útvonala mentén, környékén élők türelmét és megértését, hiszen a verseny idejére korlátozódik a város közlekedési rendje is:

A Tour de Hongrie verseny szervezői azt kérik, hogy a Batthyány Lajos utca, Kölcsey Ferenc utca, Október 6. tér (Plázáig) és Kis utca közötti szakaszon hagyják szabadon a parkolóhelyeket május 9., kedd estétől május 11., csütörtök estig. Aki mégis otthagyná járművét, az a versenynapon (május 11-én) nem tud majd hozzáférni. Ugyancsak kedd estétől csütörtök estig nem lehet majd parkolni az Október 6. tér parkolóiban és a Galamb utcai parkolóban.

A Batthyány Lajos utcában a múzeum előtt már csütörtök reggel 8.30-kor megkezdődik az rajt terület építése. Ettől az időponttól teljesen lezárják a Batthyány Lajos utca Balatoni út és Október 6. tér közötti szakaszát, a Kölcsey Ferenc utcát, valamint az Október 6. teret a Zala Plázáig. A mezőny elrajtolása idején, körülbelül 40 percig pedig teljes útzárra kell, hogy készüljenek a Batthyány Lajos utca és a Kaszaházi út teljes hosszán.

A rajt terület bontását a mezőny indítása után megkezdik, várhatóan 16:30-tól a teljes forgalmi rend visszaáll. 

Átlagos (0 Szavazatok)

Facebook Page plugin