Oldalcím: Hírek

Hírek, aktualitások

Hírek, aktualitások

Film Egerszeg váráról

2021. december 13.

Animációs kisfilmet készítettek az egykori Egerszeg váráról. A kutatási és régészeti adatokra támaszkodó elméleti rekonstrukció a 17. századi városképet eleveníti fel. 

Látványos szakaszba lépett a Mindszentyneum építése

2021. október 27.

Néhány hete már új látvány fogadja a járókelőket a Várkör utcában, hiszen a Göcseji Múzeum felújítása és a vele szomszédos Mindszentyneum építése miatt átalakult az utcakép. Mindkét beruházás látványos szakaszába lépett.

Intelligens eszközöket telepítettek

2021. október 15.

A helyiek mellett a turistákat is segítik azok az intelligens eszközök, melyeket most adtak át Zalaegerszegen a Smart City jegyében. Információs tornyokat, okos padokat és játékokat telepítettek a város több, frekventált pontjára.

Elégedett vagy az e-city alkalmazással? Kérjük, értékeld!

2021. október 12.

Készítettünk egy kérdőívet annak érdekében, hogy a Zalaegerszeg e-city applikációval kapcsolatos felhasználói véleményeteket megismerhessük! A kérdőív kitöltése tényleg mindössze 1 percet vesz igénybe. Kérjük, segítsd a munkánkat egy kitöltéssel!

Különleges videók Zalaegerszegről

2021. október 12.

Zalaegerszegen keverednek a modern, smart technológiák és a hagyományos zalai élet értékei, ezzel teremtve tökéletes kombinációt a kikapcsolódáshoz és a természetközeli pihenéshez. Ezt mutatja be Magyarósi Csaba, a népszerű videó blogger is, aki nemrégiben látogatott el városunkba, s két videós tartalmat is készített, melyek elérhetők a világhálón.

Felújítják az egykori Korona Szállót

2021. október 6.

Ismét történelmi jelentőségű épületet újítanak fel Zalaegerszegen. A volt Korona Szálló a Modern Városok Program segítségével közel 530 millió forintból szépül meg. Ennek köszönhetően már jövőre a közösségi élet egyik fontos színtere lehet.

Átadták a Bringaparkot

2021. szeptember 29.

Átadták a Zalaegerszegi Bringaparkot. Az Alsóerdő szomszédságában megvalósult, 10 millió forintos beruházást a Magyar Állam és a Magyar Kerékpáros Szövetség finanszírozta.

IDŐUTAZÁS - TRAILER A ZALAEGERSZEGI VÁR 1641-ES OSTROMÁNAK VR JÁTÉKÁRÓL

2021. szeptember 23.

Bár idén Zalaegerszeg első, 1421-es első, már városként való említésének 600 éves évfordulóját ünnepeljük, időközben elkészült egy virtuális valóság (VR) játék, amelyen az akkor még létező zalaegerszegi végvár 380 évvel ezelőtti, 1641-es ostromát lehet lejátszani.

Mobillal a környezetért

2019. május 7.

Már elérhető az illegális hulladéklerakók online bejelentésére szolgáló mobilalkalmazás az EcoSmartCities Zalaegerszeg. Ezt Android és iOS rendszerű telefonokkal rendelkezők is néhány perc alatt letölthetik. A program segítségével az elküldött fénykép az önkormányzat informatikai rendszerébe érkezik.

Facebook Page plugin