Tartalom megjelenítő

TV-torony

Ne tévézzél, inkább nézzél. Vagyis ne csak nézz, láss is, szép időben akár egészen az Alpokig, vagy a Ság és Somló tanúhegyekig. De a város környékére olyannyira jellemző dimbes-dombos göcseji tájban biztosan gyönyörködhetsz a TV-torony kávézójából és a nyitott kilátóból! Ráadásul ilyet nem találsz mindenhol, ugyanis ez az egyik torony a négyből, mely látogatható az országban!

Tovább

Tartalom megjelenítő

Göcseji Múzeum

Az intézmény megújult épületében Zalaegerszeg város múltjának világa tárul fel.

Tovább

Tartalom megjelenítő

Göcseji Falumúzeum

Lassan a testtel és a lélekkel, lassulj le és élvezd a Zala holtágánál, csodálatos természeti környezetben az ország első szabadtéri néprajzi múzeumát, a Göcseji Skanzent! De nem csak a kellemes és egészséges séta előnyeit élvezheted ki, hanem sokat megtudhatsz az ország legarchaikusabb tájegységéről, Göcsejről is, mely a legtovább létezett érintetlenül, szinte teljes elzártságban. Ám amilyen elzárt volt ez a környék akkoriban, most annyira nyitott: barangolj a göcseji porták között, simogasd meg az állatokat, és még a régi, eredeti helyén álló malomba is bekukkanthatsz. 

Tovább

Tartalom megjelenítő

Alsóerdei Sport- és Élménypark

Mesés zöld környezetben, madárcsicsergéssel és friss levegővel, több mint 3 hektárnyi területen várjuk minden kikapcsolódni és sportolni vágyó vendégünket az Alsóerdei Sport- és Élményparkban! Széles élménypalettánkról bővebben az asep.hu weblapon tájékozódhat.

Tovább

Kezdőlap tartalom

Zalaegerszeg, ahol megtalálod az élményt!

Fedezd fel Zalaegerszeg nevezetességeit, érdekességeit! Értesülj elsőként aktuális rendezvényeinkről, merülj el a kulturális örömökben, ismerd meg hagyományainkat, tapasztald meg vendégszeretetünket, fesztiválozz a belvárosban, szurkolj és hajrázz velünk, barangold be a városunkat ölelő erdőket, dombokat, mártózz meg vizeinkben és kóstold meg a zalai zamatokat – egy kis ízelítő abból, ami ZALAEGERSZEGEN Rád vár!

Az e-City applikációval a kedved szerint formálhatod a várost: találd meg a neked való időtöltést, gyűjts ajándékpontokat, éld át a kalandokat!

Töltsd le Zalaegerszeg turisztikai alkalmazását, és vidd magaddal a várost a zsebedben!

Oldalcím: Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Tartalom megjelenítő

null MEGNYÍLT AZ ÚJ USZODA, TANUSZODA ÉS VÁROSI STRAND!
2022. június 1.

2022. június 1-jén, szerdán hivatalosan is megnyílt az új uszoda, tanuszoda és városi strand a 3 hónapos próbaüzem leteltével.

 Végül is mi valósult meg az összességében 9,5 milliárd forint értékű állami nagyberuházás keretében?

 

 •  Új fedett uszoda épült, benne 50 méteres, 10 pályás medencével, 268 fős lelátóval.
 •  Az uszodát a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által meghatározott szigorú előírások szerint tervezték.
 •  Épült egy külön tanuszoda, hogy minden zalaegerszegi gyermek megtanulhasson úszni. (Európában évente 27 ezer ember fullad vízbe, többségében 5 és 15 év közti gyermekek - ezért is van az a hazai célkitűzés, hogy 10 éves koráig minden magyar gyermek tanuljon meg úszni).
 •  Szauna és wellness részleg.
 •  Városi strand megújítása, új kültéri medencével, gyermekmedencével, kültéri vizes játszótérrel a gyermekeknek.
 •  Ady utcai strandépület felújítása.
 •  Új személygépkocsi és autóbusz parkoló (72 parkolóhely, elektromos autótöltési lehetőség, 53 részben fedett kerékpártároló).
 •  Új, 250 méter mély hidegvizes kút.
 •  Új, 1100 méter mély melegvizes termálkút.
 •  Teljesen új uszodatechnológia és gépészet.
 •  Zöldfelület rendezés, térburkolatos területek, növénytelepítés, modern sportpályák.
 •  Az új medencék összesített vízfelülete 1852 m2-nyi úszásra szolgáló területet jelent, amely magában foglal: egy 407 m2-es kültéri strandmedencét, egy 175 m2-es fedett tanmedencét, egy 10 m2-es merülőmedencét, valamint egy 1260 m2-es fedett nagymedencét.
 •  Természetesen megmenekültek a művészeti alkotások is, így helyet kapott – felújítva – Németh János Kossuth-díjas díszpolgárunk A víz mitológiája című fríze, valamint a bejáratnál Neptun szobra, Boldogfai Farkas Sándor szobrászművész Vizafogó című alkotása és Bencsik István Térdeplő leány című műve is.

Zalaegerszeg: Megtalálod a jövőd!   

Oldalcím: Kezdőlap / Aktuális programok

Aktuális programok, események

Tartalom megjelenítő

augusztus
09
2022
augusztus
09
2022

Rippl-Rónai Zalaegerszegen időszaki kiállítás

2022. július 1.
 -  2022. október 2.
augusztus
09
2022
augusztus
12
2022

Lazulj a Téren!

2022. augusztus 12. 18:00
augusztus
12
2022

XXV. Nemzetközi Zalamenti Veterán Auto-Motor Találkozó és Túra

2022. augusztus 12.
 -  2022. augusztus 14.
augusztus
13
2022