Tartalom megjelenítő

Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont

Tekintse meg Mindszenty József életútját és a kommunista diktatúra alatti egyházüldözés időszakát bemutató kiállításokat!

Tovább

Tartalom megjelenítő

Göcseji Múzeum

Az intézmény megújult épületében Zalaegerszeg város múltjának világa tárul fel.

Tovább

Tartalom megjelenítő

Göcseji Falumúzeum

Lassan a testtel és a lélekkel, lassulj le és élvezd a Zala holtágánál, csodálatos természeti környezetben az ország első szabadtéri néprajzi múzeumát, a Göcseji Skanzent! De nem csak a kellemes és egészséges séta előnyeit élvezheted ki, hanem sokat megtudhatsz az ország legarchaikusabb tájegységéről, Göcsejről is, mely a legtovább létezett érintetlenül, szinte teljes elzártságban. Ám amilyen elzárt volt ez a környék akkoriban, most annyira nyitott: barangolj a göcseji porták között, simogasd meg az állatokat, és még a régi, eredeti helyén álló malomba is bekukkanthatsz. 

Tovább

Tartalom megjelenítő

Alsóerdei Sport- és Élménypark

Mesés zöld környezetben, madárcsicsergéssel és friss levegővel, több mint 3 hektárnyi területen várjuk minden kikapcsolódni és sportolni vágyó vendégünket az Alsóerdei Sport- és Élményparkban! Széles élménypalettánkról bővebben az asep.hu weblapon tájékozódhat.

Tovább

Kezdőlap tartalom

Zalaegerszeg, ahol megtalálod az élményt!

Fedezd fel Zalaegerszeg nevezetességeit, érdekességeit! Értesülj elsőként aktuális rendezvényeinkről, merülj el a kulturális örömökben, ismerd meg hagyományainkat, tapasztald meg vendégszeretetünket, fesztiválozz a belvárosban, szurkolj és hajrázz velünk, barangold be a városunkat ölelő erdőket, dombokat, mártózz meg vizeinkben és kóstold meg a zalai zamatokat – egy kis ízelítő abból, ami ZALAEGERSZEGEN Rád vár!

Az e-City applikációval a kedved szerint formálhatod a várost: találd meg a neked való időtöltést, gyűjts ajándékpontokat, éld át a kalandokat!

Töltsd le Zalaegerszeg turisztikai alkalmazását, és vidd magaddal a várost a zsebedben!

Oldalcím: Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Tartalom megjelenítő

null Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja
2024. február 20.

Az Országgyűlés minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. Kelet-Közép-Európában csaknem egymillióan vesztették életüket a diktatúra következtében éhínségben, kényszermunkatáborokban vagy a kivégzéssel végződő koncepciós perek által. Jóval többre tehető azonban azok száma, akiket a politikai rendszer hétköznapi valósága testileg és lelkileg megnyomorított. Áldozat volt az is, akit vallattak és kínoztak, akit megbélyegeztek, akit kirekesztettek vagy börtönbe zártak, akit csoport- vagy vallási hovatartozása miatt üldöztek; mindenki, akit megfosztottak a szabad cselekvés lehetőségétől.

2024. február 25-én vasárnap 10.00-16.00 óra között várunk minden megemlékezőt a Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelyén, a Mártírok útja 5. szám alatt. Aznap a kiállítás - amelyet az egykori Államvédelmi Hatóság Zala megyei parancsnoksága épületében alakítottak ki - ingyenesen látogatható.

Vasárnap a Mindszentyneum - Mindszenty József Látogatóközpont (nyitva: 09:00 - 17:00) három állandó kiállításába is díjtalan a belépés. 11.00 és 14.00 órakor tárlatvezetéssel várják a közönséget, az épület előtt 16.30 órakor pedig közös mécsesgyújtással emlékeznek az áldozatokra. (A Rejtélyek, sorsok, múmiák című időszaki kiállítás megtekintéséhez belépőjegy váltása szükséges.)

Oldalcím: Kezdőlap / Aktuális programok

Aktuális programok, események

Tartalom megjelenítő

április
14
2024

Nőnek lenni akkor…

2024. január 17.
 -  2024. május 31.
április
14
2024

Rejtélyek, sorsok, múmiák

2024. február 16. 9:00
 -  2024. szeptember 15. 18:00
április
14
2024

Németh János 90 – Jubileumi tárlat

2024. március 16. 17:00
 -  2024. május 25.
április
14
2024

Ébredés – Kiállítás Szakonyi Annamária alkotásaiból

2024. március 26.
 -  2024. április 18.
április
14
2024

Gyöngybe fűzött lélek című vitrinkiállítás

2024. április 5.
 -  2024. június 18.
április
14
2024