Tartalom megjelenítő

Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont

Tekintse meg Mindszenty József életútját és a kommunista diktatúra alatti egyházüldözés időszakát bemutató kiállításokat!

Tovább

Tartalom megjelenítő

Göcseji Múzeum

Az intézmény megújult épületében Zalaegerszeg város múltjának világa tárul fel.

Tovább

Tartalom megjelenítő

Göcseji Falumúzeum

Lassan a testtel és a lélekkel, lassulj le és élvezd a Zala holtágánál, csodálatos természeti környezetben az ország első szabadtéri néprajzi múzeumát, a Göcseji Skanzent! De nem csak a kellemes és egészséges séta előnyeit élvezheted ki, hanem sokat megtudhatsz az ország legarchaikusabb tájegységéről, Göcsejről is, mely a legtovább létezett érintetlenül, szinte teljes elzártságban. Ám amilyen elzárt volt ez a környék akkoriban, most annyira nyitott: barangolj a göcseji porták között, simogasd meg az állatokat, és még a régi, eredeti helyén álló malomba is bekukkanthatsz. 

Tovább

Tartalom megjelenítő

Alsóerdei Sport- és Élménypark

Mesés zöld környezetben, madárcsicsergéssel és friss levegővel, több mint 3 hektárnyi területen várjuk minden kikapcsolódni és sportolni vágyó vendégünket az Alsóerdei Sport- és Élményparkban! Széles élménypalettánkról bővebben az asep.hu weblapon tájékozódhat.

Tovább

Kezdőlap tartalom

Zalaegerszeg, ahol megtalálod az élményt!

Fedezd fel Zalaegerszeg nevezetességeit, érdekességeit! Értesülj elsőként aktuális rendezvényeinkről, merülj el a kulturális örömökben, ismerd meg hagyományainkat, tapasztald meg vendégszeretetünket, fesztiválozz a belvárosban, szurkolj és hajrázz velünk, barangold be a városunkat ölelő erdőket, dombokat, mártózz meg vizeinkben és kóstold meg a zalai zamatokat – egy kis ízelítő abból, ami ZALAEGERSZEGEN Rád vár!

Az e-City applikációval a kedved szerint formálhatod a várost: találd meg a neked való időtöltést, gyűjts ajándékpontokat, éld át a kalandokat!

Töltsd le Zalaegerszeg turisztikai alkalmazását, és vidd magaddal a várost a zsebedben!

Oldalcím: Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Tartalom megjelenítő

null VIRÁGVÁNDOR bakancsos túrasorozat
2024. március 1.

Kockásliliom, azálea, őszi kikerics és toboz. Ezeknek a pompás növényeknek járhatunk a nyomában a Tourinform Zalaegerszeg és a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület túrasorozatában. 

Ahogy az elmúlt esztendőben, úgy idén is jelvényt kap az, aki teljesíti mind a négy gyalogos távot, amit Szabó Balázs bronzjelvényes túravezető, az egyesület elnöke vezet.

Stílszerűen 2024. március 24-én, azaz virágvasárnap 13 óra 30 perckor várják a Tourinform iroda előtt a kirándulókat. Az első programon a közeli kockásliliomos mezőt keresik fel, az irodától a Parkerdőn át a Vérmező utcához sétálnak, majd vissza. Ez körülbelül hat kilométeres, kétórás túra lesz. 

Május 11-én ugyancsak látványos lesz a program, akkor a havasszépét nézhetik meg Zalaegerszeg ikonikus kirándulóhelyén, az Azáleás-völgyben. Szeptember 7-én az őszi kikerics lesz a téma, akkor a botfai Erdődy-Hüvös kastélytól indulnak. December 7-én, a Toboz túrán éjszakai lámpás gyaloglásra invitálják az érdeklődőket a Páfrányok útján.

Forrás: zaol.hu

Oldalcím: Kezdőlap / Aktuális programok

Aktuális programok, események

Tartalom megjelenítő

április
14
2024

Nőnek lenni akkor…

2024. január 17.
 -  2024. május 31.
április
14
2024

Rejtélyek, sorsok, múmiák

2024. február 16. 9:00
 -  2024. szeptember 15. 18:00
április
14
2024

Németh János 90 – Jubileumi tárlat

2024. március 16. 17:00
 -  2024. május 25.
április
14
2024

Ébredés – Kiállítás Szakonyi Annamária alkotásaiból

2024. március 26.
 -  2024. április 18.
április
14
2024

Gyöngybe fűzött lélek című vitrinkiállítás

2024. április 5.
 -  2024. június 18.
április
14
2024