Oldalcím: Programok

Programok, események

Programok, események szűrése időszakra

Programok, események szűrése időszakra

Kezdete
Vége
 

Tartalom megjelenítő

null Rippl-Rónai Zalaegerszegen időszaki kiállítás
2022. július 1.  -  2022. október 2.
Göcseji Múzeum
Időszakos

2022. július 1-től október 2-ig látogatható a Göcseji Múzeumban a Rippl-Rónai Zalaegerszegen című időszaki kiállítás, mely a 19-20. század fordulójának egyik legnagyobb hatású, nemzetközi kontextusban is elhelyezhető festőóriásának művészetét mutatja be.

A tárlat anyaga a somogyi megyeszékhelyről érkezik Zalaegerszegre. 
Rippl-Rónai József, a magyar festészet első modern művésze a 19. század végén Párizsban vált újító alkotóvá. Kezdetben Munkácsy tanítványa, majd csatlakozva a Nabis csoport köréhez, újító festő, grafikus és iparművésszé vált. Tizenhárom év után tért vissza szülővárosába, Kaposvárra. Itthon az 1906-os Könyves Kálmán Szalonban rendezett tárlat sikere hozta meg számára a szakmai és egyben az anyagi elismerést országos szinten is.
A Rippl-Rónai kiállítás reményeink szerint méltó és nagyszabású eseménye lesz a Göcseji Múzeum 2022-es évadának. A gyűjtemény 55 képzőművészeti alkotást és 6 egyéb, a hagyatéki anyagból származó tárgyat ölel fel, ami lehetővé teszi az egész művészi életpálya bemutatását. A múzeum időszaki kiállítótermében az alkotások bemutatásán túl megidézzük a mester villájának a hangulatát is.
A Rippl-Rónai Zalaegerszegen című időszaki kiállítás három hónapon keresztül, vagyis 2022. július 1-jétől október 2-ig látogatható. Várjuk Önöket a mester „műtermében”!

 

Látogatói információk:

Nyitva tartás: keddtől vasárnapig 10.00-18.00 óra, hétfő szünnap

Belépőjegy: felnőtt 1.400 Ft, diák és nyugdíjas: 700 Ft

Kombinált jegy, ami a múzeum valamennyi kiállítására érvényes:

felnőtt: 2.600 Ft, diák és nyugdíjas: 1.300 Ft

A tárlatról bővebben: https://gocsejimuzeum.hu/kiallitasok/idoszaki-kiallitasok/rippl-ronai-zalaegerszegen

Átlagos (1 Szavazás)