Oldalcím: Túrák

Túrák

Tartalom megjelenítő

null Hívogató természet
3 óraGyalogKerékpárralAutóvalCsaládoknakFiataloknakPároknakSenioroknakJó időben

Lágyan csörgedező, frissítő forrásvíz, hűsítő árnyas erdő, szemet gyönyörködtető, színpompás, illatozó virágok, lélegzetelállító panoráma. Jogosan gondolhatod, hogy az édenkertbe csöppentél, de csak majdnem! Járd végig ezt a város körüli erdőkben vezető, természeti tematikájú túraútvonalunkat!

Aranyoslapi forrás

Biciklitúra, kocogás, kánikula vagy csak egy kirándulás a természetbe? Bármelyik esetben kitűnő választás a frissítő forrásvíz és a csodálatos környezet az Alsóerdőn, melyet városunkban az elsők között nyilvánítottak természetileg védetté. Az itt feltárt leletekből kiderül, már az őskor óta széles körben kedvelt pihenőhely volt. 

Madárerdő tanösvény

Szereted hallgatni a fák lombjának susogását, az árnyas erdőt megtöltő madárcsicsergést? Érdeklődsz a hazai erdők élővilága iránt? Akkor a zalaegerszegi Alsóerdőn kiépített Madárerdő tanösvényt Neked ajánljuk! Az idős tölgyerdőben hangulatosan kanyargó, 1200 méter hosszúságú pályán összesen tizenegy nagyméretű, színes információs táblát állítottak fel, melynek segítségével megismerheted hazánk fészkelő és vonuló madarait. 
Az erdészeti szakemberek egy nagyméretű madáretetőt és különböző nagyságú faodúkat is kihelyeztek, így ha ügyes és szemfüles vagy, szó szerint belepillanthatsz a madarak életébe. 
 

Azáleás-völgy

Akár azáleabokrokban gyönyörködnél, akár megcsodálnád a havasszépét vagy megszagolnád a rododendronokat, itt bármelyiket megteheted, ám mindent a szemnek, de semmit a kéznek, mert ez a városhatáron belül található gyönyörűséges völgy botanikailag is védett terület, Zala megye hét természeti csodájának egyike, melyet egész évben érdemes felkeresni, de májusban élvezhetünk teljes pompájában.

TV-torony

Ne tévézzél, inkább nézzél. Vagyis ne csak nézz, láss is, szép időben akár egészen az Alpokig, vagy a Ság és Somló tanúhegyekig. De a város környékére olyannyira jellemző dimbes-dombos göcseji tájban biztosan gyönyörködhetsz a TV-torony kávézójából és a nyitott kilátóból! Ráadásul ilyet nem találsz mindenhol, ugyanis ez az egyik torony a négyből, mely látogatható az országban!

Átlagos (3 Szavazatok)

Navigáció kategóriák szerint