Oldalcím: Hírek

Hírek, aktualitások

Hírek, aktualitások

MEGÚJULT A PARKERDŐ BEJÁRATA ÉS EMLÉKTÁBLÁJA

2022. április 25.

A nagyközönség előtt 1976. április 23-án nyitották meg a Parkerdőt. A tanösvény mellett dombocska és játszótér várja a gyermekeket. Az erdő kedvelt helye a sportolóknak is: sokan futnak, bicikliznek errefelé, egy tisztáson futballozni is lehet, kutyák és gazdáik is szívesen sétálnak a zöldben.

Mindszenty bíboros asztala és szekrénye a múzeumban

2022. március 31.

Születésének 130. évfordulóján Zalaegerszegre kerültek Mindszenty József bíboros bútorai.

Megújult a Mária Magdolna Plébániatemplom, új orgona is épült

2022. március 28.

Elkészült a Mária Magdolna Plébániatemplom külső felújítása, valamint az új orgona. A templomot és az orgonát szentmise keretében szentelték meg. Az avatáson jelen volt Dr. Székely János megyéspüspök, az orgonát Hajdók Judit orgonaművész szólaltatta meg.

VISELETKÉSZÍTŐ BEMUTATÓ MŰHELY NYÍLT GÉBÁRTON

2022. március 22.

A Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházhoz tartozó gatter épület átépítésével készült el a „Tetőtől-Talpig Viseletkészítő Bemutató Műhely”, amely hozzájárul Zalaegerszeg kulturális és turisztikai kínálatának bővüléséhez.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ZALAEGERSZEG 775 ÉVES JUBILEUMÁNAK PROGRAMJAIRÓL

2022. február 8.

Idén emlékezünk Zalaegerszeg nevének 1247-es, első írásos említésének 775. évfordulójára. A város dísztermében tartott sajtótájékoztatón ismertette Balaicz Zoltán polgármester az idei év programjait, új köztéri alkotásait, megjelenő kiadványait, konferenciáit és további eseményeit.

Adventi Fények Zalaegerszegen díjátadó

2022. január 19.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere díjátadó keretében tegnap köszöntötte a "Minden fény egy angyal" - BORULJON KARÁCSONYI DÍSZKIVILÁGÍTÁSBA ZALAEGERSZEG! versenyfelhívás nyerteseit.

Kategóriagyőztesek:

- Családi ház: Miklós Tünde és Boda János

- Társasház: Szőcsné Tóth Borbála

- Üzlet kirakata: Dizájn Függöny- és Esküvődekoráció

- Cég telephelye: FolkPont

 

Online elérhető a Keresztury VMK programfüzete

2022. január 14.

A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ januári és februári programjai ezen a linken tekinthetők meg:

http://online.anyflip.com/ptoyi/cupf/mobile/index.html?fbclid=IwAR2Xwf9INvR6RnsQkxsLV34tSwMFoIaTXqFbL-P89DJWxnhAWzsQTJgMlGM

Télen is várják a látogatókat a Göcseji Falumúzeumban

2022. január 11.

A téli időszakban keddtől szombatig, 10 és 16 óra között látogatható hazánk első szabadtéri néprajzi múzeuma, a Göcseji Skanzen. A falumúzeumban ebben az időszakban kedvezményes sétálójegy válható: a házak ugyan zárva vannak, ám az épületek mellett elhaladva részesei lehetünk a göcseji tájegység múltjának.

Új köztéri alkotás a Mindszenty téren

2021. december 20.

A bronzszobor Mihály deákot ábrázolja, aki a zalai megyeszékhely első, már városként való okleveles említése, azaz 1421-ből ismert városbírája.

Elkészült a pákászkunyhó a Göcseji Falumúzeumban

2021. december 16.

Zajlik a Göcseji Falumúzeum felújítása és bővítése is. Első ütemben 118 millió forintos ráfordítással újult meg a malom, illetve épült meg a rámi kápolna és a temetődomb.

Facebook Page plugin