Page Title: Programs

Programmes and events

Programs, events filtering for a period

Programs, events filtering for a period

Start
End
 

Asset Publisher

null Holtak legendái
October 28, 2024 18:00
Korona Szalon
Események

Holtak legendái

Kezdés: 18.00

Az előadó Dr. Csanádi Viktor Holló hiedelemkutató, a Népi Hiedelmek Múzeumának megbízott intézményvezetője és a Népi Rítusok Kutatócsoportja, valamint a Nemzetközi Antropológiai- és Néprajztudományi Társaság tagja, dömösi lelkész.

A halottetetéstől a Halloween-ig, holtakkal kapcsolatos népszokások és hiedelmek egykor és ma. Az előadás mindazon népszokásokat, hiedelmeket és tévhiteket dolgozza fel közérthető formában, amelyek a halálhoz vezető úthoz, a halál pillanatához, valamint a halál utáni léthez és időszakhoz kapcsolódnak. A kulturális antropológia, a néprajz és a hittudomány hármas szemszögében újszerű megvilágításba kerülnek életünk legtermészetesebb, ám mégis leginkább száműzött területéhez, a halálhoz kötődő, néha elgondolkodtató, néha pedig megdöbbentő szokások, melyek összefüggései új jelentést adnak akár a halottaknapi szertartások, akár pedig a Halloween sokszor nehezen értelmezhető jelenségeinek.

Jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem jegypénztárában, valamint online IDE kattintva.

Belépő: 2900 Ft, Egerszeg Kártyával 2320 Ft

Average (0 Votes)